lauantai 21. kesäkuuta 2014

Eteläisin kärki

Merellisissä maisemissa kului myös juhannuspäivä. Erinäisten pohdintojen jälkeen päädyimme lopulta tutkimaan ihan uusia maisemia. Repovedelle lähtö houkutteli ensin, mutta lopulta tulimme siihen tulokseen, että jokin lyhyemmän ajomatkan päässä oleva etappi voisi olla sopivampi tällä kertaa ja Repovedellä voisimme käydä sitten, kun retkivarustus on kasassa ja mahdollisuus olisi kiertää Ketunlenkin sijaan pidempi Kaakkurin kierros, jolloin voisimme myös yöpyä siellä. 


Otimme tällä kertaa suunnaksi hieman eteläisemmän Suomen ja karautimme autolla kohti aurinkoista Hankoa. Luin edeltävänä iltana netistä, että Hankoon oli toukokuun puolella avattu uudenuutukainen Tulliniemen luontopolku, jonka kohokohtana on Suomen eteläisin kärki, Uddskatan. Sinne oli siis suunnattava, olimmehan jo aiemmin pohtineet kesävierailua Hankoon.

Ajomatka Hankoon vei noin puolisentoista tuntia ja oli mukava katsella itselle uusia maisemia. Perillä Tulliniemessä vastassa oli hyvinkin navakka tuuli, mutta onneksi tajusin ottaa lähtiessä pipon mukaan. Koirat, tai ainakin Tiuhti, pursuivat myös intoa ja ensimmäiset viisi kilometriä Tiuhtin kanssa meinasivatkin aiheuttaa harmaita hiuksia. Fleksi ja valjaat olivatkin vähän huono yhdistelmä, kun Tiuhti vyöryi eteenpäin koko alkumatkan samanlaisella raivolla kuin nuo Suomenlahden vaahtopäät meren aavalla.

Meri saa villiksi!


Reitti oli mukavan vaihteleva, sopivan pituinen (reilut 7 km) ja ennen kaikkea helppokulkuinen. Väkeä oli paljon ja alkumatkasta olikin jatkuvasti väisteltävä ohikulkevia porukoita, loppumatkasta oli hieman rauhallisempaa. Maisemat olivat upeat, eivätkä polkua välillä sivunneet tehdasrakennuksetkaan hirveästi haitanneet merielämystä. Lintujakin onnistuttiin bongaamaan: suojaisalla lahdella uiskenteli lähemmäs parikymmentä joutsenta, pääskyjä ja tiiroja oli vaikka kuinka, ja samaisen suojaisan poukaman kaislikossa käyskenteli myös useampi harmaahaikara. Loppumatkasta myös merimetso lensi ohitsemme. Syysmuuton aikaan täytyy ehdottomasti koettaa päästä paikalle uudestaan!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti